Церковное искусствоКнижная миниатюра

Аще взыду на небо - Ты тамо еси, аще сниду во ад - тамо еси (Пс. 138: 8). Иллюстрация к Псалму 138; Англия. Кентербери; XI в.; памятник: Psalter (Harley MS 603); 31 x 38 см.

Аще взыду на небо - Ты тамо еси, аще сниду во ад - тамо еси (Пс. 138: 8). Иллюстрация к Псалму 138; Англия. Кентербери; XI в.; памятник: Psalter (Harley MS 603); 31 x 38 см.; местонахождение: Англия. Лондон. Британская библиотека (The British Library)
ID: 12724
СОХРАНИТЬ ГЛАВНАЯ ОБЩИЙ ПОИСК
Аще взыду на небо - Ты тамо еси, аще сниду во ад - тамо еси (Пс. 138: 8). Иллюстрация к Псалму 138 ; Англия. Кентербери; XI в.; памятник: Psalter (Harley MS 603); 31 x 38 см. ; местонахождение: Англия. Лондон. Британская библиотека (The British Library)
117059

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Псалом 138

   

  Господи, искусил мя еси и познал мя еси. Ты познал еси седание мое и востание мое. Ты разумел еси помышления моя издалеча: стезю мою и уже мое Ты еси изследовал, и вся пути моя провидел еси. Яко несть льсти в языце моем: се, Господи, Ты познал еси. Вся последняя и древняя: Ты создал еси мя, и положил еси на мне руку Твою. Удивися разум Твой от мене, утвердися, не возмогу к нему. Камо пойду от Духа Твоего? И от лица Твоего камо бежу? Аще взыду на небо - Ты тамо еси, аще сниду во ад - тамо еси. Аще возму криле мои рано и вселюся в последних моря - и тамо бо рука Твоя наставит мя и удержит мя десница Твоя. И рех: еда тма поперет мя, и нощь просвещение в сладости моей Яко тма не помрачится от Тебе, и нощь, яко день, просветится, яко тма ея, тако и свет ея. Яко Ты создал еси утробы моя, восприял мя еси из чрева матере моея. Исповемся Тебе, яко страшно удивился еси: чудна дела Твоя, и душа моя знает зело. Не утаися кость моя от Тебе, юже сотворил еси в тайне, и состав мой в преисподних земли. Несоделанное мое видесте очи Твои, и в книзе Твоей вси напишутся, во днех созиждутся и никтоже в них. Мне же зело честни быша друзи Твои, Боже, зело утвердишася владычествия их. Изочту их, и паче песка умножатся; востах, и еще есмь с Тобою. Аще избиеши грешники, Боже, мужие кровей, уклонитеся от мене. Яко ревниви есте в помышлениих, приимут в суету грады Твоя. Не ненавидящыя ли Тя, Господи, возненавидех, и о вразех Твоих истаях; Совершенною ненавистию возненавидех я, во враги быша ми. Искуси мя, Боже, и увеждь сердце мое, истяжи мя и разумей стези моя, и виждь, аще путь беззакония во мне, и настави мя на путь вечен.

 

Примечание:

Иллюстрация показывает нам несколько сюжетов, относящихся к теме Воскресения Христова. В верхней части рисунка традиционное изображение Христа - Maiestas Domini - Эсхатологический образ Христа в Славе, окруженный ангелами. Нижняя часть рисунка разделена на три фрагмента: в левой части из сегмента неба Десница Божия заключает сатану во ад.  Далее, Ангелы изводят человеков из пасти адовой. Заключает композицию сцена явление Ангела Женам-мироносицам.

 

Комментариев нет.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти на сайт.
Вы можете войти через:
Логин
Пароль
Если Вы еще не зарегистрированы, пройдите
Имя:
Фамилия:
E-mail:
Логин:
Пароль:
Повторите пароль:
Введите код с картинки:
* На указанный E-mail будут высланы Ваши логин и пароль.
Сообщение об ошибке:
Сообщение об ошибке:
Сообщение об ошибке:
Введите код с картинки: